ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

 

 

 

Σημαντική συμμετοχή, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, είχε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι των Βριλησσίων έξω από τη "Ναυτική Βάση", διαμαρτυρόμενοι έτσι, ενάντια στη σχεδιαζόμενη έναρξη των εργασιών για την κατασκευή Υποσταθμού Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ μέσα στον "πράσινο" χώρο της βάσης.
Απαίτηση των κατοίκων, η ακύρωση του συγκεκριμένου έργου, με τις σημαντικές αρνητικές συνέπειες, τόσο στην υγεία τους, από την εκπομπή ποσοτήτων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, όσο και στο μεγάλης οικολογικής σημασίας περιβάλλον της περιοχής, που αποτελεί μια πολύτιμη προέκταση του Πεντελικού δάσους εντός του πολεοδομικού ιστού. Παρών στη συγκέντρωση, που διοργάνωσε η "Επιτροπή Αγώνα για τη Ναυτική Βάση Βριλησσίων", ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βριλησσίων και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, κ. Α. Ντινόπουλος.
Μιλώντας στην "Α", το μέλος της Επιτροπής, κ. Βεριόπουλος, έκανε λόγο για ένα έργο που είναι πια έτοιμο να ξεκινήσει, απουσία οικοδομικής άδειας, περιβαλλοντικής μελέτης αλλά και των προαπαιτούμενων, βάση του νόμου 29/47, υπουργικών αποφάσεων για τον επακριβή ορισμό των όρων δόμησης. Μάλιστα, υπήρξε ήδη προσπάθεια να ξεκινήσουν κάποιες προκαταρκτικές εργασίες περίφραξης, που σταμάτησαν, προσωρινά(?) και μόνο μετά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων. Πάντως η Επιτροπή Αγώνα είναι έτοιμη, αν σημειωθούν από πλευράς ΔΕΗ και του "Αθήνα 2004", που χρησιμοποιείται ξανά σαν όχημα - οδοστρωτήρας, αιφνιδιαστικές και πέρα από κάθε νομιμότητα ενέργειες, να προσφύγει στο ΣτΕ. Παρά τη νέα εκσυγχρονιστική "μόδα"- πρακτική της κυβέρνησης και των απανταχού πριμοδοτών - καλοθελητών της, να καταγγέλλει ως αντεθνικές όλες τις προσφυγές στο ΣτΕ.

 

Από την «ΑΥΓΗ» της 12/11/02