ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ /Συνασπισμός των Πολιτών

-Εφημερίδα "Τα Εν Οίκω εν δήμω",

-Κέντρο Πληροφόρησης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία

Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη

τηλ. 2310.222503/409770, fax 0310.421196

E-mail: ecology-trem@nath.gr

www.eco-solidarity.org

                                                                                                                                                11.11.02

 

 

Αύριο τρεις δίκες για το Σέιχ Σου

Δικάζονται 14 υπερασπιστές του δάσους

 

Αύριο Τετάρτη 13.11.02 και ώρα 10.30 θα γίνουν στο Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι ποινικές δίκες για το Σέιχ Σου 14 ατόμων, εκπροσώπων των Οικολογικών και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης.  

Έτσι, όλες οι εκκρεμείς ποινικές δίκες όσων προσπαθούν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης στην προοπτική οικοπεδοποίησης του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης θα εκδικαστούν λόγω συνάφειας στις 13.11.02, επειδή τις συνεχίζουν οι κληρονόμοι και όσοι τους καθοδηγούν:

·         Μία με κατηγορούμενους 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Κώστας Λιάσκας και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Αφορά την ανακοίνωση των Οικολογικών και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, που δημοσιεύτηκε στο ενημερωτικό δελτίο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, από την Ανεξάρτητη Κίνηση Αρχιτεκτόνων το Σεπτέμβριο του 2001, όπου εκτιμούσαν ότι η Νατάσα Γερασιμίδου χρησιμοποιούσε την ασθένειά της για να εξασφαλίσει προνομιακή μεταχείριση ως κληρονόμος εκτάσεων μέσα στο Δάσος-Πάρκο Σέιχ Σου.

·         Δεύτερη με κατηγορούμενους τον πανεπιστημιακό Αλέξανδρο Γεωργόπουλο, ως υπεύθυνου έκδοσης της εφημερίδας «Τα Εν Οίκω, εν δήμω», και τον Μιχάλη Τρεμόπουλο ως συντάκτη, επειδή δημοσίευσαν την ανακοίνωση των Οικολογικών και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης.

·   Τρίτη με κατηγορούμενο και πάλι τον Μιχάλη Τρεμόπουλο για σχετική δήλωσή του. Πρόκειται για το ποινικό μέρος, που συνοδεύει την αγωγή των 300 εκατομμυρίων δραχμών, δίκη που αναβλήθηκε για το Νοέμβρη του 2003.

 

Ως μάρτυρες υπεράσπισης θα καταθέσουν μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νεάπολης κ. Γρηγόρης Χατζησάββας, η βουλευτής του Συνασπισμού κ. Μίνα Ξυροτύρη, ο πρώην Γ.Γ. Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Τσιλιγκαρίδης, ο καθηγητής Νομικής ΑΠΘ κ. Κώστας Σταμάτης κ.α. ενώ συνήγορος του κ. Λιάσκα είναι ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης κ. Κ. Μαμέλης.

Να σημειωθεί ότι μάρτυρες κατηγορίας είναι μεταξύ άλλων και ο νεοεκλεγείς Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αποτυχών δήμαρχος Χορτιάτη Θ. Χριστοδούλου.

Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και Νομαρχιακός Σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

      "Τα συμφέροντα τώρα αποκαλύπτονται ξεκάθαρα. Κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι, παρόλο που τώρα η Νατάσα Γερασιμίδου δεν βρίσκεται στη ζωή, κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν το σήριαλ των δικών ώστε να καταφέρουν να χτίσουν στο δάσος. Πρόκειται για δίκες των οργανωμένων συμφερόντων και των πολιτικών υποστηρικτών τους, εναντίον όσων υπερασπίζονται το συλλογικό συμφέρον και την ποιότητα της ζωής όλων των κατοίκων. Επαναλαμβάνουμε ότι όσοι έχουν επίσημους τίτλους ιδιοκτησίας θα πρέπει να αγωνιστούν μαζί μας για την οριστική επίλυση του ιδιοκτησιακού με απαλλοτρίωση ή με ανταλλαγή σε άλλη έκταση".

 

Υπενθυμίζουμε ότι ακολουθούν και οι εξής δίκες: 

·   Μία δίκη όπου ο Δασάρχης Θεσσαλονίκης Θ. Θεοδωρούδης ζητά πέντε εκατομμύρια από τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, επειδή είχε καταγγελθεί από τις οικολογικές οργανώσεις για πλημμελή προστασία του δάσους.

·   11 Νοεμβρίου 2003 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο εκδικάζεται η αγωγή αποζημίωσης, με την οποία ζητιούνται προσωπικά από τον Μιχάλη Τρεμόπουλο 300 εκατομμύρια δρχ. (880.410,85 ευρώ) για δήλωση που έκανε στα ΜΜΕ αμέσως μετά την μήνυση της Νατάσας Γερασιμίδου εναντίον των Οικολογικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα εκδικάζεται και η αγωγή των 30 εκατομμυρίων δρχ, που ο Μιχάλης Τρεμόπουλος αναγκάστηκε να καταθέσει εκ των υστέρων για τη σβουνιά που του είχε προσφέρει ως δώρο η Ν. Γερασιμίδου σε τηλεοπτική εκπομπή.