ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ                             ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ

 

     Καθώς οι προετοιμασίες για την επίθεση στο Ιράκ εντείνονται, η σύνοδος των ευρωπαίων υπουργών Άμυνας (αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βουλιαγμένη) προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά του πολέμου.

 

    Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ πιστεύουν ότι αυτή τη φορά στόχος διαμαρτυρίας πρέπει να είναι και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που:

-         -         Στο στρατιωτικό επίπεδο προσφέρει ήδη όλες τις δυνατές διευκολύνσεις για την προετοιμασία της επίθεσης: στρατιωτικές βάσεις, ανοιχτός εναέριος χώρος, περιπολίες πολεμικών πλοίων χιλιάδες μίλια μακριά από τις ελληνικές θάλασσες.

-         -         Στη διπλωματική σκακιέρα αποφεύγει κάθε κίνηση που θα μπορούσε να δυσαρεστήσει τις Η.Π.Α., διακινδυνεύοντας ακόμη και προστριβές με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που αντιτάσσονται στον πόλεμο.

-         -         Ως ευρωπαϊκή προεδρία λαμβάνει υπόψη της πολύ περισσότερο τις τρεις κυβερνήσεις που στηρίζουν επίσημα την επίθεση, παρά την ομόφωνη αντίθεση των ευρωπαϊκών κοινωνιών απέναντι στον πόλεμο.

 

     Έτσι το Σάββατο 15 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι,  οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ θα συμμετέχουν στην περικύκλωση του Πενταγώνου, που οργανώνει η «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο».  Την ίδια μέρα οργανώνεται στην Ουάσινγκτον περικύκλωση του Λευκού Οίκου, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σε αρκετές ακόμη χώρες. Το ραντεβού για τα μέλη και τους φίλους των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ θα είναι στην έξοδο του μετρό (Εθνική Άμυνα), από την πλευρά του Πενταγώνου.

 

       Την Κυριακή 16 Μαρτίου, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ θα συμμετέχουν:

-         -         Στην περικύκλωση της βάσης της Σούδας, που οργανώνει το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ.

-         -         Στην Αντισύνοδο Ειρήνης που οργανώνει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο η «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο» (έναρξη στις 11 το πρωί, κεντρική εκδήλωση στις 5 το απόγευμα).

 

     Επισημαίνουμε, πάντως, ότι η ανάγκη συντονισμού των εκδηλώσεων,  που και αυτή τη φορά αγνοήθηκε, δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά απαραίτητο όρο για να έρθει στην επιφάνεια ολόκληρη η δυναμική που μπορεί να αναπτύξει το κίνημα. Στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε να πιέζουμε όσο μπορούμε.

 

                                                                   Αθήνα, 12 Μαρτίου 2003

 

                                                     Η Γραμματεία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ