ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 

                     ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

       

 ΠΕΜΠΤΗ 24-10-2002 7.00 μμ. ΣΤΟ 3Ο ΛΥΚΕΙΟ                                  

 

Ο αγώνας μας για την αποτροπή της κατασκευής Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (Κ.Υ.Τ.) της ΔΕΗ εντός της Β Ζώνης προστασίας του Υμηττού και σε ελάχιστη απόσταση από κατοικημένες περιοχές και σχολικά συγκροτήματα της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης,δεν ξεκινάει σήμερα και ούτε θα τελειώσει σύντομα.Ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε,αλλά και αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας δεν τη διαπραγματευόμαστε.

Όπως είναι ήδη γνωστό,τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που θα εγκατασταθούν μόνιμα στη περιοχή μας,θα έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία μας.

-Δεν είναι μόνο η μικρή απόσταση των εγκαταστάσεων από τα σπίτια μας,είναι και η διάρκεια έκθεσης μας στήν ακτινοβολία που από μελέτες που έχουν γίνει,έχει άμεση σχέση με την αύξηση της παιδικής λευχαιμίας,καρκινικών όγκων αλλά και νόσων του νευρικού συστήματος.

-Δεν αφορούν μόνο τους περίοικους αλλά ολόκληρη τη περιοχή.

Γιατί τα καλώδια υψηλής τάσης έχουν την ιδιότητα να ελκύουν καρκινογόνα αέρια όπως το ραδόνιο,και το αποτέλεσμα της συνεχούς λειτουργίας θα είναι να συσσωρεύονται αιωρούμενα πάνω από τη περιοχή όλα τα ρυπογόννα αέρια της Αττικής.

-Δεν αφορούν τους μεγάλους μόνο.Πολύ περισσότερο αφορούν τα παιδιά.Μελέτες που έχουν γίνει στη Σουηδία και τις ΗΠΑ έχουν δείξει ότι ο κίνδυνος καρκίνου στα παιδιά που κατοικούν ή κινούνται  για μεγάλα διαστήματα κοντά,είναι πενταπλάσιος από τους μεγάλους.

Η ύπαρξη Λυκείου,νηπιαγωγίου και αθλητικών εγκαταστάσεων σε απόσταση αναπνοής από το Κ.Υ.Τ. δεν ήταν ικανά να ευαισθητοποιήσουν τους αρμόδιους.

Την 1η Νοεμβρίου του 2002 πρόκειται να εκδικαστούν οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας από φορείς της περιοχής.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας 

9931983 – 9910129 – 9933755 – 0936606171 - 0973496117