ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Ν.Α. ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ

ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Κ.Υ.Τ.  ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Συμπολίτες και Συμπολίτισες,

Η απόφαση της ΔΕΣΟΠ (Διϋπουργική Επιτροπή Συντονισμού Ολυμπιακής Προετοιμασίας) στις 27/03/2003, ότι ματαιώνεται η κατασκευή Κ.Υ.Τ. 400/150 kV στα όρια των Δήμων Ηλιούπολης-Αργυρούπολης, εντός της Β Ζώνης προστασίας του Υμηττού, είναι παραπλανητική διότι όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια τα σχέδια της Κυβέρνησης και της ΔΕΗ ουσιαστικά δεν άλλαξαν!

 

Συγκεκριμένα, μετά τις διευκρινιστικές επιστολές του Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Δ/ντή Μεταφοράς της ΔΕΗ προς τους Δημάρχους Ηλιούπολης και Αργυρούπολης και κυρίως από την ενημερωτική σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΔΕΗ στις 18/04/2003 και μετέπειτα της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Ηλιούπολης, προκύπτει ότι Κυβέρνηση και ΔΕΗ,

 

        Αρνούνται, να ξεκαθαρίσουν τα σχέδια τους

        Αρνούνται, να καταργήσουν τις άδειες κατασκευής του θανατηφόρου και περιβαλλοντοκτόνου Κ.Υ.Τ., οι οποίες θεωρούνται αντισυνταγματικές και παράνομες και έχουν προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας

        Αρνούνται, τη διαδικασία μετεγκατάστασης και της υπάρχουσας ζεύξης,καθώς και τον χαρακτηρισμό του χώρου ως δασικού και αναδασωτέου

 

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι ότι σ αυτή τη λογική έχει προσχωρήσει και η Δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης,που με την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,επιτρέπει στη ΔΕΗ να ξεκινήσει εργασίες στο χώρο χωρίς καμμιά ουσιαστική προυπόθεση.

 

Η Κυβέρνηση και η ΔΕΗ, μας ανακοίνωσαν πως θέλουν να εισέλθουν στο χώρο των εγκαταστάσεων, να συνεχίσουν τα έργα για να κερδίσουν το χρόνο που χάθηκε! Θέλουν όπως μας ενημέρωσαν να εκτελέσουν τις παρακάτω εργασίες: 

        Στις υπάρχουσες δύο γραμμές ζεύξης των 150 kV να προσθέσουν ένα νέο Κ.Υ.Τ. 150/20 kV με μετασχηματιστές!

        Να φέρουν κι άλλη μια εναέρια γραμμή 150 kV από το Λαύριο

        Να τροφοδοτήσουν με 150 kV τα Κ.Υ.Τ. Ελληνικού και Φαλήρου

        Να δενδροφυτεύσει η ΔΕΗ το χώρο που θα παραμείνει ελεύθερος και να τον κρατήσει για μελλοντική χρήση

Η Κυβέρνηση και η ΔΕΗ ζητούν να εξασφαλίσουν τη συναίνεση μας για να μπούν μέσα και να συνεχίσουν τα έργα, χωρίς να δεσμεύονται ουσιαστικά σε τίποτα, αρνούμενοι ακόμα να μας δώσουν κάποια εγκεκριμένη Τεχνική Μελέτη  και κάποια σχέδια για ό,τι πρόκειται να κατασκευάσουν.

Δεν συμφωνούμε.

Όπως δεν συμφωνούμε και με την απόφαση του Δημάρχου Ηλιούπολης,να ορίσει  ειδικό επιστήμονα,που θα συνδιαλέγεται απ ευθείας με τη ΔΕΗ για τον έλεγχο και την πορεία των εργασιών.Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο,εκχωρεί αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου σε εξωγενείς μη ελεγχόμενους παράγοντες.Ας μην ξεχνάμε ότι με διάτρητα πορίσματα επιστημόνων ξεπουλήθηκε ο αγώνας μας και το 1996.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Η συμμετοχή όλων στη κατάληψη είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε

ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ