Υποψήφιος δήμαρχος

  Τάσος Κουράκης

 Αγαπητή Μου εκλογική πελατεία,

Αυτές τις μέρες αισθάνθηκα όλως αιφνιδίως μιαν επιτακτική ιστορική ανάγκη: Να επικοινωνήσω και πάλι μαζί σας. Πλησίασαν εκλογές, θα πουν κάποιοι κακεντρεχείς και φιλύποπτοι. Απλή σύμπτωσις, σας διαβεβαιώ!

Στις τελευταίες εκλογές, σταυροφόροι Μου, προσήλθατε πιστοί αλλά όχι αρκετοί ώστε να Με εκλέξετε, και γι' αυτό περιμένω την αυστηρή αυτοκριτική σας. Αυτή τη φορά δεν θα ανεχθώ δικαιολογίες! Αναλογιστείτε το κόστος της απουσίας Μου από το δημοτικό συμβούλιο: Τα Βαλκάνια λιμοκτονούν, το Μεσανατολικό κοχλάζει, η Ευρώπη καρκινοβατεί, η υφήλιος βαίνει κατά κρημνών.


 Αμ η πόλη μας; Ένα απέραντο μαντρί, και σεις πίσω από τα κιγκλιδώματα του καγκελαρίου Παπαγεωργόπουλου.

Αιδώς Θεσσαλονικείς!

Τα βιογραφικά Μου στοιχεία δεν άλλαξαν ουσιαστικά από το '98: Μεγάλωσα κατά έναν χρόνο, χάσαμε το  σκυλάκι μας πέρσι και τώρα έχουμε ένα χάσκι (τη Χοπ). Τέλος, δεν χωρίσαμε άλλη φορά με τη γυναίκα μου -αν και μετακομίσαμε.

 Αυτός που μετακόμισε και χωρίσαμε πλέον ήταν ο προηγούμενος επικεφαλής της παράταξης (μωρέ, πώς τον έλεγαν…) κι έτσι τώρα στεγάζομαι πολιτικά στου Κουράκη (στο τέως καφέ "Ερωδός") και κοινωνικά στο De Facto, Stretto και Bazaar. Παρατηρώ εσχάτως ότι η ταξική συνείδηση και οι πολιτικοί αγώνες σφυρηλατούνται στα καφέ μπαρ, ενώ βρίσκονται σε κάμψη το γιαπί, η φάμπρικα και η γιάφκα. Μήπως πταίει η παγκοσμιοποίηση; Το θέτω προς σοβαρό και γόνιμο προβληματισμό.

 Προσφάτως επέστρεψα από ένα μεγάλο ενημερωτικό ταξίδι στο Μαρόκο, όπου μελέτησα εμβριθώς τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως που εφαρμόζονται εκεί, ιδίως δε στη Δυτική Σαχάρα, περιοχή που ομοιάζει απαράλλακτα σχεδόν με τη Θεσσαλονίκη. (Αυτό θα το παρέλειπα από σεμνότητα αλλά διαβάζω πως κάθε σοβαρός υποψήφιος μεταβαίνει στο εξωτερικό προς "ενημέρωση" -κατά προτίμηση καλοκαίρι). Στη συνέχεια επισκέφθηκα τις περιοχές Θάσου και Σιθωνίας, απ' όπου απεκόμισα πολύτιμες αυτοδιοικητικές εμπειρίες και ένα μπρούντζινο χρώμα απαραίτητο για τις φωτογραφίες του βιογραφικού Μου.

 


Οι ρηξικέλευθες φιλοδοξίες Μου να καταστήσω την πόλη μας περήφανη μητρόπολη των Βαλκανίων, απαστράπτοντα αδάμαντα της Ευρώπης, πολυσύχναστο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής παραμένουν στο ακέραιο. Ο αδαμάντινος χαρακτήρ Μου, η άοκνος εργατικότης, η χαλυβδίνη θέλησις, η αυταπόδεικτος εντιμότης και ο πλεονάζων δυναμισμός Μου αλλά κυρίως η μη ενεργός συμμετοχή Μου στη 17η Νοέμβρη και στην εμφάνιση των ακραίων καιρικών φαινομένων αποτελούν την ασφαλή εγγύηση για την θριαμβική Μου πορεία στις επαπειλούμενες εκλογές και την εκπλήρωση των οραμάτων, των παραισθήσεων και των φαντασιώσεών Μου. Το αυτό ποθώ και δι' εσάς.

Ίτε, λοιπόν, παίδες Θεσσαλονικέων. Δότε εις Ημάς σταυρόν προτιμήσεως οδάξ και εις τους αντιπάλους Μας σταυρόν μαρτυρίου πυξ λαξ...

     Νίκος ΦΩΤΙΟΥ

              Υποψ. Δ. Σύμβουλος


Ειλικρινώς  Ημέτερος

Φωτίου Νικόλαος , φιλόλογος

τηλ. 0310213246

fotious@lit.auth.gr