ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τη Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις η Διαδημοτική Επιτροπή Αγώνα για την απομάκρυνση του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης(ΚΥΤ) της ΔΕΗ και την απόδοση του χώρου στους κατοίκους, πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του ΚΥΤ μαζί με τις ΕΛΜΕ (Ζ΄ και Νότιας Αθήνας),τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλιούπολης και Αργυρούπολης, το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης και δεκάδες άλλους φορείς.

 

Η συμμετοχή χιλιάδων κατοίκων (υπολογίζονται σε πάνω από 5.000) έδειξε και το βαθμό συνειδητοποίησης του κόσμου για το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργεί η απόφαση της Κυβέρνησης και της ΔΕΗ για εγκατάσταση του ΚΥΤ κυριολεκτικά δίπλα στα σπίτια, τα σχολεία και αθλητικά κέντρα της περιοχής.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ενθουσιώδης και μαζική συμμετοχή της νεολαίας η οποία με πανώ, συνθήματα και τύμπανα, έδωσε τον τόνο στις κινητοποιήσεις.

 

Προηγήθηκαν δύο προσυγκεντρώσεις χιλιάδων κατοίκων έξω από τα Δημαρχεία Ηλιούπολης και Αργυρούπολης και πορείες κατά μήκος της Περιφερειακής Λεωφόρου προς τον χώρο του ΚΥΤ.

 

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν Βουλευτές, Δήμαρχοι, εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ και φορείς από άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα (Γλυκά Νερά).

 

Ακολούθησε συμβολική δενδροφύτευση του χώρου του ΚΥΤ της ΔΕΗ από εκατοντάδες κατοίκους με επικεφαλής τις Δημοτικές Αρχές.

 

Η μεγαλειώδης επιτυχία της κινητοποίησης μας δείχνει το δρόμο της συνέχισης του αγώνα μας μέχρι την οριστική απομάκρυνση του ΚΥΤ της ΔΕΗ από τον Υμηττό.

 

 

        ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ