Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ


«…δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εισερχόμαστε σε μια αστυνομοκρατούμενη κοινωνία και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Ειλικρινά δεν ενοχλούμαι από τα μέτρα. Ο κόσμος στον οποίο μπορούσες να ταξιδέψεις οπουδήποτε, χωρίς κίνδυνο, έχει χαθεί πια. Αν χρειαστεί ακόμα και τα στάδια θα φρουρούνται από στρατό»
(Ζακ Ρoγκ, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Βήμα, 26/11/03)

Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες αποτελούν μια γιορτή χαράς και συναδέλφωσης της παγκόσμιας νεολαίας. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική.

Ζούμε σε μια περίοδο Ολυμπιακής τρομο-υστερίας, στο όνομα της νέας «Μεγάλης Ιδέας», με στόχο την εξασφάλιση της κοινωνικής συναίνεσης.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ένα καινούριο «λεξιλόγιο» έχει αρχίσει να κυριαρχεί στην καθημερινή μας ζωή.

· Μιλάνε για «προληπτική δράση αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών», για δόγμα «μηδενικής ανοχής», για δόγμα «ολικής ασφάλειας», το οποίο όπως λένε, αποβλέπει στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, της λαθρομετανάστευσης και στη Θωράκιση των Ολυμπιακών Αγώνων.
· Μιλάνε για «νέο ρόλο του Στρατού», ο οποίος πλέον θα διαθέτει μια «Ολυμπιακή Μεραρχία» (πάνω από 10.000 Έλληνες στρατιώτες) για την αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού».
· Μιλάνε για «Ολυμπιακές Κόκκινες Ζώνες», για «Ολυμπιακούς εισαγγελείς», για απαγόρευση «πολιτικών μηνυμάτων» γύρω από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και τους Ολυμπιακούς άξονες, δηλαδή, σε ολόκληρη την Αττική.
· Μιλάνε για ελικόπτερα της αστυνομίας, για αερόπλοιο ZEPPELIN, ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΛAΝΑ-ΡΑΝΤΆΡ AWACS, που θα πετάνε πάνω από την Αθήνα και θα καταγράφουν τα πάντα. Για σκάφη του λιμενικού που θα περιπολούν στις θάλασσες, για ειδικά εκπαιδευμένους βατραχανθρώπους, για Βρετανούς κομάντος που θα αναλάβουν την φύλαξη των ακτών και των κρουαζιερόπλοιων-πλωτών ξενοδοχείων που θα βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά.
· Μιλάνε για απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, για απαγόρευση προσέγγισης στα λιμάνια «εις τους μη έχοντες εργασία» ή εισιτήριο για πλοίο.
· Μιλάνε για 1250 κάμερες ψηφιακής ανάλυσης προσώπων 10.000 υπόπτων, για 50.000 αστυνομικούς, λιμενικούς κ.λ.π, για χιλιάδες σενάρια αντιμετώπισης επίθεσης τρομοκρατών σ' όλη τη χώρα, για σενάριο βιοχημικού πολέμου
· Μιλάνε ακόμα και για «δύναμη ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ»

Ζούμε σε μια περίοδο παγκόσμιας τρομο-υστερίας.

Ασφυκτικός έχει γίνει πλέον ο διεθνής κλοιός πιέσεων προς τη χώρα μας, με πρόσχημα την αντιμετώπιση ενός ή περισσοτέρων τρομοκρατικών χτυπημάτων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο ηγεμονισμός των ΗΠΑ εκφράζεται στο ζήτημα των Ολυμπιακών αγώνων με την ουσιαστική ανάθεση, σ' αυτές της «ασφαλούς» διεξαγωγής τους. Μια αμερικάνικη εταιρεία, η SAIC, η οποία είναι γνωστή για τη στενή της σχέση με τη C.I.A και το FBI, αποτελεί ουσιαστικά τον κύριο προμηθευτή ενός πανάκριβου τεχνικού εξοπλισμού, ο οποίος βεβαίως δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ένας Βρετανός «Σύμβουλος ασφάλειας», πρώην πράκτορας της Σκώτλαντ Γυάρντ και μια 7μελής Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή, έχουν αναλάβει να μας μεταδώσουν την εμπειρία τους από προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, με το αζημίωτο φυσικά…

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι για μας ανεπιθύμητοι. Στο βαθμό ωστόσο που πραγματοποιούνται παρά τη θέλησή μας, θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να εκδηλώσουμε δημόσια την εναντίωσή μας και να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας, προσπαθώντας να αποτρέψουμε την μονιμοποίηση αυτής της κατάστασης και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι, εν ονόματι της ασφαλούς διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, να ανεχθούμε τον περιορισμό ή την στέρηση των βασικών κοινωνικών και πολιτικών μας δικαιωμάτων, την ανάδειξη του στρατού σε ρυθμιστή της καθημερινής μας ζωής, την κατάλυση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας, την δημιουργία «στεγανών» στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι ξένες μυστικές υπηρεσίες.

ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε πολίτη ο οποίος θεωρεί υποχρέωσή του να αντισταθεί στη λογική του «τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα», κάθε πολίτη ο οποίος αρνείται να υποταχθεί στην κρατική καταστολή και να αποδεχτεί την αμερικάνικη επικυριαρχία,

να διαδηλώσει μαζί μας, ενάντια στην Ολυμπιακή Τρομοκρατία, ενάντια στον περιορισμό των πολιτικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, με πρόσχημα την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα,

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 7Μ.Μ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


Το κάλεσμα μέχρι σήμερα έχει υπογραφεί από τους παρακάτω φορείς:

Καμπάνια Αντί-2004 – Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ- Πρωτοβουλία Αγώνα-Πρωτοβουλία Γένοβα 2001 – Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις- Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα- Συσπείρωση Φοιτητών ενάντια στην Ολυμπιάδα- Ομάδα VIRUS- Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων- Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών- Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενοι Μηχανικοί- αριστερή ριζοσπαστική Παρέμβαση στις γειτονιές του Πειραιά- Αριστερή Αυτόνομη Συσπείρωση στο Χαλάνδρι- Παρέμβαση Πολιτών Ηλιούπολης- Κίνηση Πολιτών Γαλατσίου- Αριστερό Σχήμα Νίκαιας- Αριστερό Σχήμα Ιλίου- Δημοτική Κίνηση «Κοκκινιά-Με Λογισμό και Μ’ Όνειρο», Δημοτική Κίνηση Κερατσινίου «Ανθρώπινη Πόλη», Νομαρχιακή Κίνηση Ενεργοί Πολίτες, Παμπειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο «Το Λιμάνι της Αγωνίας», Συνεργασία Πολιτών Πειραιά «Άρωμα Πόλης»